Rumy The Real McCoy se již nyní mohou pyšnit více jak osmdesáti významnými oceněními z celého světa.

S těmito rumy se u nás rumoví nadšenci mohli poprvé setkat již v květnu na festivalu pravého rumu RumFest 2017, kde byla tato značka poprvé představena. Oficiální zastoupení nejen pro český trh zajišťuje společnost RUMAKO, která se zaměřuje zejména na dovoz výběrových destilátů prakticky z celého světa.

Příběh "prohibičního" rumu

Bill McCoy

The Real McCoy Rum je inspirován příběhem Billa McCoye, „pašeráka“ v době americké prohibice. V lednu 1920 McCoy jako první naplnil v Karibiku člun alkoholem a plavil se ke břehům severní Ameriky, kde jej prodával 3 míle od pobřeží New Yorku a to přímo na lodi, tedy legálně, v mezinárodních vodách.

McCoy navíc nikdy alkohol nepančoval jinými látkami, jako to dělali jiní pašeráci, a tak se jeho jméno stalo brzy známé široko daleko.

Ve stejné tradici prvotřídního rumu pokračuje právě The Real McCoy, který je dnes vyráběn známou destilerií Foursquare na ostrově Barbados. Značku The Real McCoy založil americký režisér Bailey Pryor, který tento rum objevil při natáčení vlastního dokumentu McCoy. Ten získal pětinásobné ocenění Emmy v kategorii nejlepší dokument.

Tradice, umění a pouze prvotřídní kvalita

Ostrov Barbados je často označován jako „Meka“ rumů. Dnes již od roku 1906 čtvrtý pokračovatel rodu a také legendární „mistr destilér“ Richard Seale tvoří základ pro výrobu rumů The Real McCoy, které si zakládají na rodinné tradici a zejména na prvotřídní, čisté kvalitě rumů tzv. „suchého stylu“, ty jsou velmi kladně ceněny nejen odbornou veřejností.

Unikátní a jedinečný The Real McCoy

Jedinečnost rumů The Real McCoy vzniká na dokonale sestaveném výrobním procesu. Cukrová třtina, která je základem pro výrobu pochází přímo z Barbadosu. Fermentace probíhá v uzavřených tancích tak, aby mohl být dodržován správný tlak a zejména teplota. Při fermentaci se právě tvoří chuťový profil všech rumů The Real McCoy.

Následuje destilace a to jak kontinuální pro tvorbu lehkého alkoholu, tak kotlíková (Copper Pot Still) v malých dávkách pro alkohol těžký. Zde se v pravé míře ukazuje umění „mistra destiléra“ Richarda Sealea. Tyto dva typy alkoholů se nechají odděleně vyzrát v pečlivě vybraných sudech, ve kterých před tím zrál bourbon a to přesně po dobu, kterou zákazník vidí na etiketě těchto rumů.

Působením dřeva a doby zrání, která je umocněna přírodními podmínkami v Karibiku, se dotváří chuťoví profil. Je důležité podotknout, že rum v Karibiku zraje až 3x rychleji než např. v Evropě. Výsledkem pečlivého smíchání těchto dvou stejně vyzrálých rumových bází, v tajně daném poměru, jsou prvotřídní rumy The Real McCoy. Z tohoto důvodu nesou označení „Single Blended Rums“ nebo také „Original Craft Rums“.