Jedná se o druh mohutné trávy, která dosahuje výšky až 6 metrů. Při sklizni však obvykle mezi 3 - 4 metry. Zajímavostí je, že původ cukrové třtiny je v Indonésii. Do Karibiku ji dovezl až r. 1493 při své druhé cestě do Ameriky Kryštof Columbus. Z čerstvé šťávy cukrové třitiny se vyrábějí tzv. agricole rumy (zemědělské). Při výrobě cukru vždy vniká jako vedlejší produkt melasa, ze které se rum vyrábí nejčastěji.
Saccharum officinarum - latinský název pro cukrovou třtinu
Na tomto webu používá RUMAKO s.r.o. soubory cookies, díky kterým web správně funguje a pomáhá vyhodnocovat návštěvnost nebo vám přizpůsobit reklamu na míru a tím i lépe doporučit vybrané kousky.
Jednotlivými tlačítky můžete nastavit své volby se zpracováním cookies. Všechny volitelné cookies můžete i odmítnout, čímž zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Více informací najdete v našich Podmínkách ochrany osobních údajů.