„Filozofií Henriet Bazin je umožnit vínu, aby se vyjádřilo a mohlo tak vyprávět celý příběh o půdě, ze které pochází…“ Aby toho mohlo být dosaženo, klade Henriet Bazin velký důraz na každý krok a dbá na to, aby bylo víno dobře ošetřeno.

Každý pozemek se sklízí ručně a pouze tehdy, jakmile hrozny dosáhly požadované zralosti. Lisování probíhá šetrně a čerpání do nádrží vzniká pouze za pomoci gravitace. Ta hraje však také důležitou roli v procesu čištění, protože dlouhá doba usazování delší než 24 hodin nepotřebuje další filtraci. Tento klid umožňuje vůni využít její plný potenciál.

Dále víno odpočívá na vlastních sedimentech po dobu téměř 9 měsíců v některé z celkem 27 smaltovaných nádrží. Toto období klidu umožňuje vínu odhalit veškerou složitost, vyváženost a eleganci. Následně pokračuje proces vytvoření exkluzivního šampaňského skloubením jednotlivých vinic, odrůd, staré i mladé vinné révy a zejména různých ročníků tak, aby se jejich osobitost mohla plně projevit v krásných a unikátních vínech, které odhalují to nejlepší ze současnosti i historie Champagne Henriet Bazin.