Rumy Sister Isles

Původem rumů Sister Isles jsou malé karibské ostrůvky Svatý Kryštof a Nevis (St. Kitts & Nevis), které se nacházejí v pásmu malých antil. Zajímavostí je spojitost přímo s objevitelem Kryštofem Kolumbem, kterému Hacienda Zorita (současný výrobce rumů Sister Isles) poskytla finanční prostředky na cesty, které pomohly k objevení nejen těchto ostrovů. Tyto ostrůvky byly také dříve známy díky naprosto ideálním podmínkám pro pěstování cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Je důležité připomenout, že v té době byla cukrová třtina hlavním obchodním artiklem a dnes tvoří základ pro nezaměnitelnou chuť všech rumů Sister Isles.

Pro vyváženost výsledných těchto rumů se využívá kombinace jak kontinuální, tak kotlíkové destilace a také zrání v sudech z amerického i francouzského dubu. Počáteční zrání rumů Sister Isles probíhá tradičně v použitých sudech po bourbonu. Toto prvotní zrání trvá po dobu přesahující šest let přímo na ostrovech Svatý Kryštof a Nevis. Takové rumy jsou již krásně vyzrálé a mají skvělý potenciál k dalšímu dozrávání, čímž vynikají všechny rumy Sister Isles.

Rumy následně dozrávají v nádherné oblasti Duero Valley (Ribera del Duero) ve Španělsku, kam jsou přesunuty právě z ostrovů Svatý Kryštof a Nevis. V nadmořské výšce více jak 800 metrů v Hacienta Zorita dochází, v porovnání s Karibikem, k velmi pomalému zrání ve výběrových sudech, ve kterých před tím zrála ty nejlepší červená vína od známého výrobce Marques de la Concordia. Právě ty předávají rumům Sister Isles příjemné ovocné aroma a zcela unikátní chuť.

Přesto, že každý rum Sister Isles z produkce The Haciendas Rhum Company vyniká svým jedinečným aroma i zcela unikátní chutí, mají všechny tyto rumy jedno společné, čímž je až neuvěřitelná jemnost.