- Rumy a třtinové destiláty
- Podle značek
- Panama Pacific
Panama Pacific
Panama Pacific Rum je rum španělského stylu získávaný z melasy, který se vyrábí v destilerii San Carlos v regionu Provincia de Herrera v Panamě. Celoroční horké a vlhké klima Panamy s průměrnou teplotou 35°C je dokonalým prostředím pro zrání rumu pod pečlivým dohledem zkušeného a vždy pozorného týmu kontroly kvality.
Výroba rumu Panama Pacific začíná v panamském vnitrozemí, v Provincia de Herrera, kde se sklízí cukrová třtina během její optimální zralosti mezi lednem a květnem. Jakmile je třtina sklizena, extrahuje se z ní šťáva, a to během velice krátkého období dvanácti hodin. To proto, aby byla zachována její svěží sladkost. Tato třtinová šťáva je poté odpařena do bohaté lahodné melasy, ke které jsou přidávány kvasinky získané z ananasů, aby cukry zkvasily do nízkoprocentního moku, který bude později zesílen destilací.