Ke každé slavnostní chvíli neodmyslitelně patří výjimečný nápoj. Pravé šampaňské, označené jako „Champagne“, pochází výhradně ze severovýchodní Francie, z vinařské oblasti Champagne-Ardenne. Šumivé víno vzniká až druhotným kvašením a to pouze ze tří konkrétních odrůd révy vinné – Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier. Každá z nich přináší do výsledného nápoje unikátní vlastnosti a jejich spojení vytvoří předem promyšlený a dokonalý chuťový požitek.

Než si dopřeje bublinkový přípitek, vinaře čeká spousta práce. Hrozny se ručně sklízí, ihned lisují a čerstvý mošt se fermentuje. V další fázi se mísí vína z různých ročníků, odrůd a často i vinic, tzv. neročníkové šampaňské. Ročníková šumivá vína se scelují pouze z vín ze stejného roku a pro svůj potenciál zrání i vysokou kvalitu jsou vhodná k archivaci.

Scelené víno se nechá znovu kvasit a uložené v chladu může dozrávat několik měsíců i let. Kysličník uhličitý vzniklý kvašením postupně sytí nápoj a právě tyhle bublinky jsou tím, pro co šampaňské zbožňujete. Vyberte si z naší nabídky a užijte si jemné šumění lahodného vína.

Prémiové Champagne Henriet-Bazin

Prémiové Champagne Henriet-Bazin

Psal se rok 1890, kdy byla v oblasti Champagne vykoupena většina vinné révy velkými domy. Tři vinařští přátelé ve Verzenay se rozhodli ponechat část své sklizně a zahájit tak počátek vlastního vinařství. Jedním z nich byl i Gaston Henriet, pradědeček současné majitelky Marie-Noëlle…

„Filozofií Henriet Bazin je umožnit vínu, aby se vyjádřilo a mohlo tak vyprávět celý příběh o půdě, ze které pochází…“